Aday Öğrenciler

Sevgili Sosyoloji Bölümü Adayları,

Sosyal bilimlerin farklı alanlarından uzmanlık dersleri ile oluşturulmuş geniş ders kataloğumuz sayesinde öğrencilerimizin akademik ve entelektüel olarak gelişimine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için öğrencilerimize interdisipliner bir lisans eğitimi sunmaktayız ve onları Erasmus+ gibi yurt dışı eğitim fırsatı sunan programlara katılmaları için teşvik etmekteyiz. Bölümümüzün Erasmus+ anlaşmaları hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Türkçe Sosyoloji Programı lisans ders kataloğumuzu incelemek için lütfen tıklayınız. 

Erasmus+ Değişim Programları'na ek olarak öğrencilerimize, üniversitemizdeki diğer bölümlerde Çift Anadal ve Yandal eğitimi fırsatı sunmaktayız. Başkent Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başarılı bir öğrenci olduğunuzda Psikoloji, Türk Dili Edebiyatı, Hukuk, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim ve Tasarım, Radyo Televizyon ve Sinema, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Temel Eğitim, Film Tasarımı, Grafik Tasarım, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümlerinde Çift Anadal yapabilirsiniz. Çift Anadal Programı'nı başarıyla tamamlarsanız üniversiteden mezun olurken hem Sosyoloji hem de Çift Anadal yaptığınız bölümün diplomasını almaya hak kazanmış olacaksınız. Bölümümüz Çift Anadal Tanıtım Broşürümüzü inceleyebilirsiniz:

Üniversite tercih döneminde merak ettiğiniz konuları konuşmak için bize her zaman sos@baskent.edu.tr adresinden ve 0312 246 68 05 numarasından ulaşabilirsiniz. Ayrıca bölüm duyurularımızı ve etkinliklerimizi incelemek için sosyal medya kanallarından bizi takip edebilirsiniz. 

Başkent Sosyoloji Facebook

Başkent Sosyoloji Instagram 

Başkent Sosyoloji Twitter 

Başkent Sosyoloji Youtube