ORY100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi

ORY100 ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ DERSİ

PROGRAM İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ !

ORY100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi, tüm öğrencilerin alması gereken 1 kredilik zorunlu bir derstir. 2020-2021 Akademik Yılı ORY100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi, 1-3 Ekim 2020 tarihlerinde Fakülte ve MYO’lar için belirlenmiş ayrı oturumlar şeklinde yüz yüze olarak yapılacaktır. Şehir dışında olan öğrencilerimiz ise 3 Ekim 2020 tarihinde saat 14:00 de Microsoft Teams üzerinden yapılacak online programa katılabileceklerdir.

Ankara, Kahramankazan ve Anadolu OSB Kampüsleri öğrencilerimizin ORY100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi Bağlıca Kampüsümüzdeki AMFİ Tiyatroda gerçekleşecektir.

ÖNEMLİ BİLGİLER

1-3 Ekim 2020 Tarihlerinde Yüz Yüze Programa Katılacak Öğrencilerimizin Kayıt Aşamaları:

1. Başkent Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sisteminden (BUOBS) 14-18 Eylül 2020 tarihleri arasındaki ders kayıtları sırasında, ORY100 Üniversite Hayatına Giriş dersini seçiniz,
  2. 14-18 Eylül tarihlerinde BUOBS’tan dersi seçemeyen ancak programa katılan öğrencilerimiz ekle-sil sürecinde dersi BUOBS’tan mutlaka ekleyiniz,
  3. Dersi takip edebilmek için 24-30 Eylül 2020 tarihleri arasında baskentliyiz.biz  mobil uygulamasından TC Kimlik No ve telefon numarası ile uygulamaya kayıt yapınız (baskentliyiz.biz  mobil uygulaması tüm kayıtlar tamamlandıktan sonra aktif hale gelecektir),
  4. baskentliyiz.biz mobil uygulamasından programınızı kontrol ediniz.

3 Ekim 2020 Tarihlerinde Online Programa Katılacak Öğrencilerimizin Kayıt Aşamaları:

2. 14-18 Eylül tarihlerinde BUOBS’tan dersi seçemeyen ancak online programa katılan öğrencilerimiz ekle-sil sürecinde dersi BUOBS’tan mutlaka ekleyiniz,
  3. Online eğitim için Microsoft Teams kullanılacaktır. Sisteme giriş için kayıt olmanız gerekmektedir,
  4. Bağlantı ile ilgili bilgiler öğrencilerimiz ile eposta, web sayfası ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılacaktır.

Ders Takip Uygulamaları:

1. Toplam 5 etkinliğe katılmanız beklenmektedir,
  2. Yüz yüze program için baskentliyiz.biz mobil uygulamasındaki programınıza göre (1-3 Ekim) etkinliklere katılım için kampüse geliniz. Etkinliklere katılım yoklaması, etkinlikler sırasında  baskentliyiz.biz mobil uygulamasından yapılacaktır,
  3. Online program için 5 etkinlik için ayrı ayrı katılım sağlamanız ve kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Katılım yoklaması kayıt yaptırma ve etkinliği tamamlama bilgilerine göre yapılacaktır.

Notlandırma:

• Dersten başarılı olabilmek için etkinliklere katılmanız gerekmektedir.
  • Katıldığınız etkinliklerden alınan toplam puana göre, aşağıda yer alan tabloda belirtildiği gibi A’dan F’ye kadar olan harf notlardan birisi başarı notunuz (harf) olarak verilecektir.

Etkinlik Sayısı

0

F2

0

• ORY100 dersinden aldığınız harf notu, bölümünüze başladığınız ilk yarıyılda not dökümünüze (transkript) yazılır.
  • ORY100 dersinden F alan öğrencilerin bu dersi bir sonraki yıl tekrar etmesi zorunludur.
  • Ders tekrarlandığında bir önceki yıl alınmış puanlar sıfırlanır, yeniden puan toplamak gereklidir

Öğrenci için hatırlatma;

Amfi Tiyatroda belirlenen yerlere oturmayı ve giriş- çıkışlarda sosyal mesafeye azami özen göstermeyi ve maske kullanımını unutmayınız.

Amfi Tiyatro oturumlar arasında dezenfekte edilerek diğer grup için hazırlanacaktır.

ORY100-Üniversite Hayatına Giriş dersi notu ilanı ve maddi itiraz süreci akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Bu tarihten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

PROGRAM İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ !

İletişim:

orydestek@baskentliyiz.biz