Dünya, iktisadi, ekolojik, endüstriyel ve siyasal alanlar başta olmak üzere pek çok biçimde ve büyük bir hızla değişmektedir. Bu değişim, kaçınılmaz biçimde günümüz toplumunun sosyal, kültürel, iktisadi, siyasal, çevresel ve kültürel yapısında büyük değişiklikleri de tetiklemektedir. Dünyanın bu çok yönlü ve çok hızlı değişimi/dönüşümü tüm yapıları ve ilişkileri büyük bir belirsizliğe sürüklemekte, geçmişin ütopyaları birer birer olası distopyalara dönüşmektedir.
Tüm bu belirsizlikler, dönüşümler ve olası distopik toplum yapıları, sosyoloji disiplinini de içine almaktadır. Sosyolojinin kimi başlıkları ve metodolojik yaklaşımları önemini yitirirken, bunların yerini yeni başlıklar almakta ya da var olan kimi başlıklar daha hibrit hale gelmektedir.
Geçmişin gelecek kurgusu ve nihayetinde yüzleşmek zorunda kaldığı gerçeklerin tartışmaya açılması; aynı zamanda bugünün taşıdığı potansiyel geleceklerin sosyolojik hayal gücüne başvurarak ele alınmaya çalışılması; yeni başlıklar ve tartışma alanlarının ışığında geleceğin toplumu ve sosyolojinin geleceğinin nasıl şekilleneceği konuları 27-28 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlenen Sosyolojinin Geleceği, Geleceğin Sosyolojisi Kongresi'nde tartışılmıştır.
Başkent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü gelenekselleştirmeyi amaçladığı ulusal sosyoloji kongresinin ikincisini ''Dijital Çağda Belirsizlikler'' ana temasıyla duyurmaktadır. Dijitalleşme ve toplum, teknoloji ve toplum konularında araştırma yapan tüm akademisyenleri, araştırmacıları, doktora ve yüksek lisans öğrencilerini Ulusal Sosyoloji Kongresi'ne katılmaya davet ediyoruz.
Kongre Temaları
Başkent Üniversitesi II. Ulusal Sosyolojinin Geleceği, Geleceğin Sosyolojisi Kongresi kapsamında bildiri kabul edilecek olan temalar aşağıda sıralanmaktadır.
Kongre Hakkında
Kongreye Türkçe bildiriler ile katılım sağlanabilecektir. Yukarıda sıralanan kongre temalarının her biri için kongrede sunulmak üzere kabul edilen bildiri sayısına bağlı olarak bir ya da daha fazla sayıda oturum planlanacaktır.
Kongreye sosyoloji alanında çalışan akademisyenler ve araştırmacılar ile sosyoloji başta olmak üzere sosyal hizmet, psikoloji, edebiyat, iktisat gibi alanlarda doktora ve/veya yüksek lisans programına kayıtlı olan lisansüstü öğrenciler katılabilecektir. Kongre kapsamında sözlü sunumun yanı sıra poster sunumlar da kabul edilecektir.
Bildiri özetleri aşağıda belirtilen 'Özet Bildiri Yazımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar'a uygun olarak hazırlanmalıdır:
Önemli Tarihler
Bildiri Özeti Gönderim Tarihi: 08 Temmuz 2024-16 Ağustos 2024
Kabul Edilen Bildirilerin Duyurulması: 9 Ağustos 2024 tarihi itibariyle başlanacaktır.
Son Kayıt: 06 Eylül 2024
Nihai Programın Duyurulması: 09 Eylül 2024
Genişletilmiş Bildiri Özeti Son Gönderim Tarihi: 13 Eylül 2024
Kongre Tarihi: 26-27 Eylül 2024
Kongre, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirilecektir.
Katılımcıların genişletilmiş bildiri özetleri e-ISBN numarası alınarak e-kitap şeklinde yayımlanacaktır.
Katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.
Kongre katılım ücreti, 500 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.
Başkent Üniversitesi II. Ulusal Sosyolojinin Geleceği, Geleceğin Sosyolojisi Kongresi Banka Bilgileri
Alıcı adı |
: |
Başkent Üniversitesi |
Banka |
: |
Denizbank A.Ş. |
Şube |
: |
Başkent Kurumsal |
TL IBAN |
: |
TR65 0013 4000 0007 9691 0000 13 |
Kongre ücretinin gönderilmesi sırasında ödeme referansı olarak lütfen kongrenin adını (tercihen II. Ulusal Sosyolojinin Geleceği Geleceğin Sosyolojisi Kongresi şeklinde) ve katılımcının/katılımcıların tam adını/adlarını kullanınız. Kayıt ücretinin ödenmesinin ardından kongre kayıt işlemi tamamlanacaktır.
Kongre Düzenleme Kurulu
Prof. Dr. Saime Özçürümez
Doç. Dr. Emek Barış Kepenek
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Özalp
Dr. Öğr. Üyesi Osman Özarslan
Ar. Gör. Melike Bozdoğan
Ar. Gör. Ayçe İdil Ataoğlu
Ar. Gör. Duygu Kırıkçıoğlu
Bildiri özeti göndermek için tıklayınız.