Bölüm Başkanından

Başkan'ın Mesajı

Sosyoloji, insan toplumlarının incelenmesi olarak tanımlanabilir. Sosyologlar, insan etkileşimlerini şekillendiren karmaşık süreçleri açıklamayı amaçlar, dünya çapında insan davranışlarını şekillendirmede kurumların ve yapıların rolünü ele alan sorulara çeşitli teorik ve yöntemsel yaklaşımları kullanarak yanıt ararlar. Ayrıca sosyologlar analitik düşünme yoluyla yoksulluk, sağlık, eğitim, eşitsizlik, dijital dönüşüm, göç ve iklim değişikliği gibi küresel zorlukları anlar, açıklar ve bunlara yönelik çözümleri belirler. Sosyologlar, karmaşık sistem düşüncesini ve etkileşim dinamiklerini yeni kamu politikası programları ve uygulamaları önermeye entegre etmenin yollarını geliştirirler. Sosyologlar, toplumsal dinamiklerin yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde ortaya çıkan süreçleri nasıl etkilediğini belirlerken, zorlukları ve fırsatları gözlemleme yeteneklerini geliştiren analitik beceriler geliştirirler.

Başkent Üniversitesi'nde Sosyoloji Okumak

Başkent Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, öğrencilerinin mesleki ve akademik yollarda kariyer planlamaları için ihtiyaç duydukları becerileri geliştirmek için geniş bir fırsat yelpazesi sunar. Lisans müfredatında bulunan geniş ders yelpazesi, çalışma ilişkileri, dijitalleşme, göç, sağlık, sosyal içerme, sanat, çevre, kalkınma ve suç gibi toplumsal, ekonomik, kültürel, siyasal konuları kapsar. 

Lisans eğitimi boyunca öğrenciler bilgi teknolojilerinin etkin kullanımının yanı sıra nicel ve nitel araştırma yöntemlerinin kullanımında da ileri beceriler kazanırlar. İngilizce ve Türkçe olarak sunulan Başkent Üniversitesi sosyoloji lisans programları, öğrencilerini kariyerlerinde ilerlemeleri için küresel hareketliliğe hazırlar. Öğrenciler, lisans eğitimi boyunca kazandıkları becerileri hayata geçirmek için özgün bir eser üretmelerine destek olan bir lisans bitirme projesi hazırlarlar. 

Yüksek öğretim üyesi/öğrenci oranı ve seçkin öğretim üyelerinin disiplinler arası yaklaşımının bir arada bulunduğu Başkent Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, öğrencilerin akademik ve mesleki merakını teşvik etmek için elverişli bir ortam sağlar.