II. Ulusal Sosyoloji Kongresi Çağrı Metni (Güncellendi)

Dünya, iktisadi, ekolojik, endüstriyel ve siyasal alanlar başta olmak üzere pek çok biçimde ve büyük bir hızla değişmektedir. Bu değişim, kaçınılmaz biçimde günümüz toplumunun sosyal, kültürel, iktisadi, siyasal, çevresel ve kültürel yapısında büyük değişiklikleri de tetiklemektedir. Dünyanın bu çok yönlü ve çok hızlı değişimi/dönüşümü tüm yapıları ve ilişkileri büyük bir belirsizliğe sürüklemekte, geçmişin ütopyaları birer birer olası distopyalara dönüşmektedir.

Tüm bu belirsizlikler, dönüşümler ve olası distopik toplum yapıları, sosyoloji disiplinini de içine almaktadır. Sosyolojinin kimi başlıkları ve metodolojik yaklaşımları önemini yitirirken, bunların yerini yeni başlıklar almakta ya da var olan kimi başlıklar daha hibrit hale gelmektedir.

Geçmişin gelecek kurgusu ve nihayetinde yüzleşmek zorunda kaldığı gerçeklerin tartışmaya açılması; aynı zamanda bugünün taşıdığı potansiyel geleceklerin sosyolojik hayal gücüne başvurarak ele alınmaya çalışılması; yeni başlıklar ve tartışma alanlarının ışığında geleceğin toplumu ve sosyolojinin geleceğinin nasıl şekilleneceği konuları 27-28 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlenen Sosyolojinin Geleceği, Geleceğin Sosyolojisi Kongresi'nde tartışılmıştır.

Başkent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü gelenekselleştirmeyi amaçladığı ulusal sosyoloji kongresinin ikincisini ''Dijital Çağda Belirsizlikler'' ana temasıyla duyurmaktadır. Dijitalleşme ve toplum, teknoloji ve toplum konularında araştırma yapan tüm akademisyenleri, araştırmacıları, doktora ve yüksek lisans öğrencilerini Ulusal Sosyoloji Kongresi'ne katılmaya davet ediyoruz.

Kongre Temaları

Başkent Üniversitesi II. Ulusal Sosyolojinin Geleceği, Geleceğin Sosyolojisi Kongresi kapsamında bildiri kabul edilecek olan temalar aşağıda sıralanmaktadır.

• Yapay Zekâ ve Toplum
  • Teknoloji ve kişi hareketliliği
  • Dijital teknolojilerle iş ve emek ortamlarında dönüşüm
  • Dijital teknolojiler ve yaşam döngüsü (çocukluk, gençlik, yaşlılık)
  • İletişim teknolojileri ve toplum
  • Eğitim teknolojileri ve toplum
  • Sağlık teknolojileri ve toplum
  • Bilgi teknolojileri ve toplumsal dönüşüm
  • Dijitalleşme ve sosyal ilişkilerde dönüşüm
  • Siber güvenlik ve toplum
  • Takip ve gözetleme teknolojileri
  • Teknolojik yenilikler ve toplumsal gelecek çalışmaları
  • Teknolojik dönüşüm, toplumsal çeşitlilik ve kapsayıcılık

Kongre Hakkında

Kongreye Türkçe bildiriler ile katılım sağlanabilecektir. Yukarıda sıralanan kongre temalarının her biri için kongrede sunulmak üzere kabul edilen bildiri sayısına bağlı olarak bir ya da daha fazla sayıda oturum planlanacaktır.

Kongreye sosyoloji alanında çalışan akademisyenler ve araştırmacılar ile sosyoloji başta olmak üzere sosyal hizmet, psikoloji, edebiyat, iktisat gibi alanlarda doktora ve/veya yüksek lisans programına kayıtlı olan lisansüstü öğrenciler katılabilecektir. Kongre kapsamında sözlü sunumun yanı sıra poster sunumlar da kabul edilecektir.

Bildiri özetleri aşağıda belirtilen 'Özet Bildiri Yazımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar'a uygun olarak hazırlanmalıdır:

• Bildiri özetleri kongrenin özet bildiri yükleme sistemi olan https://cm.baskent.edu.tr/ adresi üzerinden elektronik olarak gönderilmelidir. Siteye ulaşmak için tıklayınız.
  • Bildiri özetleri sadece Türkçe olarak kabul edilecektir.
  • Bildiri özeti en az 250, en fazla 750 kelimeden oluşmalı ve gönderilen özete uygun olarak en az üç, en fazla beş anahtar kelime yazılmalıdır.
  • Bildiri özetine tablo, grafik, fotoğraf gibi görsellerden en çok iki adet eklenebilir. Her bir görsel 100 kelime olarak sayılacaktır.
  • Bir yazar en çok iki bildiri ile katılım sağlayabilir.
  • Poster veya sözlü sunum tercihi başvuru sırasında belirtilmelidir.
  • Bildiri özeti kabul edilen kişiler, genişletişmiş bildiri özetini göndermelidir.

Önemli Tarihler

Bildiri Özeti Gönderim Tarihi: 08 Temmuz 2024-16 Ağustos 2024

Kabul Edilen Bildirilerin Duyurulması: 9 Ağustos 2024 tarihi itibariyle başlanacaktır.

Son Kayıt: 06 Eylül 2024

Nihai Programın Duyurulması: 09 Eylül 2024

Genişletilmiş Bildiri Özeti Son Gönderim Tarihi: 13 Eylül 2024

Kongre Tarihi: 26-27 Eylül 2024

Kongre, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirilecektir.

Katılımcıların genişletilmiş bildiri özetleri e-ISBN numarası alınarak e-kitap şeklinde yayımlanacaktır.

Katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.

Kongre katılım ücreti, 500 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Başkent Üniversitesi II. Ulusal Sosyolojinin Geleceği, Geleceğin Sosyolojisi Kongresi Banka Bilgileri

Alıcı adı

Başkent Üniversitesi

Banka

Denizbank A.Ş.

Şube

Başkent Kurumsal

TL IBAN

TR65 0013 4000 0007 9691 0000 13

Kongre ücretinin gönderilmesi sırasında ödeme referansı olarak lütfen kongrenin adını (tercihen II. Ulusal Sosyolojinin Geleceği Geleceğin Sosyolojisi Kongresi şeklinde) ve katılımcının/katılımcıların tam adını/adlarını kullanınız. Kayıt ücretinin ödenmesinin ardından kongre kayıt işlemi tamamlanacaktır.

Kongre Düzenleme Kurulu

Prof. Dr. Saime Özçürümez

Doç. Dr. Emek Barış Kepenek

Dr. Öğr. Üyesi Duygu Özalp

Dr. Öğr. Üyesi Osman Özarslan

Ar. Gör. Melike Bozdoğan

Ar. Gör. Ayçe İdil Ataoğlu

Ar. Gör. Duygu Kırıkçıoğlu

Bildiri özeti göndermek için tıklayınız.